220IMG_9842

Ha árajánlatot vagy bárminemű információt szeretnél kérni, esetleg ha kérdésed van munkával vagy fotózással kapcsolatban, a jobb oldalt lévő email küldő panelt kitöltve egyszerűen küldhetsz nekem üzenetet.Kérlek próbáld meg minél részletesebben leírni a kérdést vagy problémát, hogy hatékonyabban tudjak segíteni.Minden hozzám érkezett üzenetet elolvasok, és válaszolok rá, amint időm engedi.

Please correct form

Kötelező *

Blog

Filter by

Katgóriák

RSS

Ultimate Hacking Keyboard

Még október elején fotóztam az Ultimate Hacking Keyboard termékfotóit. A Tripodcastben is beszéltünk róla amikor elmeséltem hogy hogyan lehet olyan terméket fotózni amin kijelző is van. A billentyűzet maga azért különleges mert programozható, szétválasztható, és telefonokkal és tabletekkel is használható. Emellett egér funkciója is van, és mac-en is tökéletesen működik egyébként. A készítők főként olyan embereknek ajánlják akiknek sűrűn kell sokat, gyorsan gépelniük. Akár újságírók vagy programozók számára is ideális lehet.

A billentyűzet készítői jelenleg crowdfunding módszerrel gyűjtenek pénzt arra hogy sorozatgyártásba kerülhessen a termék. Ha valakinek megtetszett, akkor a Crowd Supply, közösségi finanszírozós oldalon támogathatja a projektjüket. Több nagyobb oldal is írt egyébként a billentyűzetről, engadget, TechWorm, iFixit, stb, mindegyiket linkelik a weboldalon is.

IMGL9115_reklam_termek_foto IMGL9097_reklam_termek_foto IMGL9047_reklam_termek_foto IMGL8954_reklam_termek_foto IMGL9017_reklam_termek_foto IMGL8983_reklam_termek_foto IMGL9038_reklam_termek_foto IMGL9027_reklam_termek_foto

TRIPODCAST 94. ADÁS – Really Nice Images

tripodcastlogok
Ezen a héten egy kis follow-uppal kezdtünk a youtube vloggerekről, majd instagram követőket gyűjtünk, ezután iPhone fotózás workflow-t magyaráztunk, és ha már szóba került az RNI Films, beszélgettünk kicsit arról is, és összehasonlítottuk a vsco-val.

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:

Casey Neistat – Youtube

Mr. Ben Brown – Youtube

Benedek Instagram

Sztyui Instagram

RNI Films

TRIPODCAST 93. ADÁS – Lifestyle

tripodcastlogok
Eheti adásunkban sokféle témát érintettünk úgy, hogy nem féltünk eltávolodni a szigorúan fotós témáktól, beszélgettünk Benedek új táskájáról, a canon új reklámkampányáról, az iPhone 6-os problémámról, arról hogy mennyire fontos hogy kialakítsunk az ügyfélben egy bizalmat felénk, ugyanakkor szó esett a nagymamák facebookjáról is, a heti meteor legszebb szarós pillanatairól is, és még különféle youtube csatornákat is ajánlottunk.

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:
Benedek új táskája
Canon kampány
iPhone 6 némító gomb probléma
Macbook tok
Üzletek reakciója az ingyen munkára
Benedek fotójával reklámoz a Sziget
Nagymamák a neten
Ajánlott YouTube csatornák:
Herby
Vsauce – Youtube
Buzzfeed – Youtube
Matt Day
Adam Lerner
FroKnowsPhoto
DigitalRev
Chase Jarvis
Erik Almas
Mr. Ben Brown
Casey Neistat
Devinsupertramp
Devingraham
Fstoppers
NigaHiga
Ray William Johnson
CommunityChannel
JustVidman

iPhone 6 némító gomb probléma

Erősen gondolkoztam rajta hogy egyáltalán írjak-e erről, aztán úgy döntöttem miért ne? Oké, hogy alapvetően egy fotós blog ez, de nem feltétlen csak olyan bejegyzéseknek kell születnie, ezért is van “Egyéb” nevű kategória. Én szeretem olvasni a lifestyle-osabb jellegű blogokat, akár Mefiét, vagy akár a Plastikot fénykorában. Ők is sokszor írtak minden napi problémákról, first world problem-ekről, stb, és én mindig szerettem olvasni ezeket.

Én ezt most csak azért írom le, mert twitteren is kérték hogy fejtsem ki a sztorit, plusz én is úgy érzem hogy mostanában szinte csak a Tripodcastről blogoltam, ideje már egy új blogposztnak…

Nem szeretném hosszúra húzni, a lényeg hogy tavaly megvettem kb. megjelenéskor az iPhone 6-omat, és már akkor, a dobozból kivéve, vadiújan, gyárilag rossz volt a némító gombja. Nehezen lehetett lenémítani a telefont, és ha sikerült is, akkor a némítást is nehéz volt feloldani. Utána néztem, ismert a probléma, többen is panaszkodtak erre(link1, link2), és mindenkinek már a dobozból kivéve rossz volt, nem áll egyenesen a kis pöcök, vagy egyszerűen nehéz átkapcsolni, nekem is ilyen volt, olyan volt mintha el lett volna törve.

iPhone6Apps_075

Fotó: curved.de

Azonnal nem akartam visszaküldeni a telefont, mert megjelenéskor olyan hosszú határidők voltak, hogy 2 hónap múlva kaptam volna újat, az pedig nem buli hogy nagy nehezen kifizetsz negyed millió ft-ot egy telefonért, utána nálad van 1 napig és további 2 hónapig semmi.

Szóval vártam-vártam, tudtam végülis élni a problémával, de most a garanciaidőm lejártához közeledve úgy döntöttem, hogy felhívom az iStyle-t(ahol vásároltam a telefont), hogy körülbelül mennyi idő egy ilyen javítás vagy csere vagy akármilyen procedúra. Azt mondták, hogy kb 3-4 munkanap. Ohh, az tökjó, gondoltam kb 3 napig tudok is élni a telefon nélkül. Aztán jött a fekete leves, kiderült hogy ez a 3-4 nap mégse annyi valójában.

Ott kezdődik az egész procedúra, hogy elpostázni nem is lehet nekik a telefont, szóval ha vidéki vagy, akkor menjen el egy teljes napod arra, hogy felvidd Budapestre valamelyik boltjukba. Ezt az időt bele sem számolom, de ez is egy elrabolt nap végülis.
Aztán mikor tegnap(november 6-án pénteken) bevittem a telefont az egyik üzletükbe, azt mondták, hogy a javítási idő körülbelül 8-10 munkanap jelenleg, mert mindenki most akarja javíttatni az iPhone 6-osát a gariidő lejárásának közelsége miatt. (még jó hogy szerdán amikor felhívtam őket, 3-4 munkanapot mondtak…)
Szerencsére még egyszer nem kell útiköltséget fizetnem azért hogy felmenjek a telefonért, azonban futár költséget fizetnem kell, és ha futárral kérem, akkor az plusz további két munkanap várakozás, mert egyik nap odaadják a futárnak, második nap pedig kiszállítja.
Ami extrán vicces az egészben, hogy megnéztem egyébként a szervizes weboldalukon, ki van írva, hogy 1500ft lesz a futár:
Screen Shot 2015-11-07 at 21.11.53

Ehhez képest a boltban azt mondta a srác, hogy 2000ft lesz. Nem mintha 500ft-on szarakodnék, csak azt mondom, hogy ez szar kommunikáció, és ne írjon ki 1500ft-ot, ha igazából az 2000ft.

Szóval akkor számoljuk ki, hogy legrosszabb esetben mennyi idő múlva kapom vissza az iPhone-om:
Leadtam 6-án pénteken, az iStyle hiába van szombaton egész nap nyitva, minden egyes üzletével, a szombat nekik mégsem számít munkanapnak, szóval a hétvégét máris buktam, ez két nap eddig. Erre rászámolok akkor 10 munkanapot, akkor az két hét, szóval 14 nap, tehát máris 16 napnál vagyunk, és akkor még hozzátesszük a 2 napot a futár miatt, így kijön, hogy 18 napot kell várnom az iPhone-omra. Ehhez képest még jól hangzik az a 8-10 munkanap, de sajnos a valóságban ez 18 napot jelent.

Ezen felül a költségeim a kis pöcök miatt:
Oszkárral mentem fel Budapestre, ez oda-vissza 4000 ft.
Metró vonaljegy oda-vissza az iStyle boltjáig: 2×350=700 ft.
Nano sim adapter vásárlása, mert ugye nincs kettő darab iPhone 6-om, de telefonálni valamivel kell addig: 1000 ft.
Futár költsége: 2000 ft.
Összesen: 7700 ft.

Ha belegondolok, eladásnál ez a kis hiba talán egy tízezrest vont volna le a készülék árából. Helyette most így 7700ft minuszban állok 18 napnyi várakozási idővel.
Az az egy dolog tartja bennem a reményt, hogy állítólag az iPhone-okat nem nagyon szokták javítgatni, hanem egyszerűen kapok egy új , megegyező készüléket, tehát cserélik. Remélem. Jah, meg abban reménykedek, hogy nem egy újat hibás készüléket, kapok, csak máshol lesz a hiba, olvastam már twitteren olyat, hogy valakinek csak a harmadik iPhone-ja volt hibátlan, és mindig vissza kellett küldeni…

iphone6-silver-select-2014

A bajom az egésszel az, hogy külföldön az Apple Store-okban ez úgy megy, hogy beviszed a telefont, kicsit vársz hogy megállapítsák hogy érvényes-e a gari, aztán levesznek egy újat neked a polcról és kész vagy. Legalábbis én ezt hallottam.
Macbook téren is ugyanezt hallottam, itthon ekkora szenvedés és örülsz ha egyáltalán hajlandók valahogy fű alatt kicserélni, külföldön pedig nem egy esetet olvastam én is a kapcsolódó facebook csoportokban, hogy csak bevitték a boltba és kaptak egy újat.
Nyilván ez azért van mert az iStyle az nem Apple Store, csak egy pemium reseller, azt viszont nem értem, hogy az Apple hogyan minősíti a boltokat premium resellerré. Nem azzal kéne premiumnak lennie egy boltnak hogy nem szopnak ilyeneket a vevők? Nem attól kellene prémiumnak lennie a világ legnagyobb informatikai cégének, hogy mindenütt, minden országban ugyanazt a remek kiszolgálást és gyors ügyintézést kapom? Mindezt ráadásul úgy, hogy ugyanannyit fizetünk mi is azért a telefonért, mint bárki más, sőt, Magyarországon az egyik legdrágább az iPhone.

Ami pedig még dühítőbb az egészben, hogy nem is az iStyle-ra vagyok én mérges, hanem az Apple-re. Én mindenkinek mindig mondom hogy az Apple mennyire jó és megbízható cég, és milyen jó termékeik vannak, erre most minden ismerősöm egyszerre röhög rajtam amikor elmesélem ezt nekik. Az a rossz ebben az egészben, hogy kifizettem nem kevés pénzt a telefonért, újonnan, egy premium resellernél, és 18 napot szopok most okostelefon nélkül, egy olyan hiba miatt, amit nem én okoztam, egy olyan hiba miatt, ami miatt nekem kellett költségekbe vernem magam. Egy olyan hiba miatt ami gyárilag ott volt, és senki más nem tehet róla, csak és kizárólag az Apple, és a minőségellenőrzése. Minden telefonnak hibátlannak kellene lennie, vagy ha nem az, akkor vállalni kellene hogy a lehető legfájdalommentesebben kicseréljék akárhol is vagyok a világon. Ez egy olyan napi szintű használati tárgy, hogy elképesztően nehéz lesz megoldani nélküle az életem 18 napon keresztül.

Ha minden jól megy, update-elni fogom a posztot, vagy írok újat, ha esetleg gyorsabban megjön a cucc, és tervek szerint leírom majd a tapasztalataimat is azzal kapcsolatban, hogy mennyire rossz és mennyire lehetetlen gyakorlatilag már 2015-ben egy valamire való okostelefon nélkül élni. Itt most nem feltétlen az iPhone-ra gondolok, akármilyen androidos telefonnal is ugyanez lenne a helyzet. Annyira ezek köré fonódik már az életünk, hogy ha hirtelen kihúzzák alólunk, akkor komoly kihívásokat jelent a pótlása.

Update:

18-án megjött a telefon, tehát 6 munkanap volt a javítás és 2 a szállítás. Plusz pont hogy tényleg 1500ft volt a szállítás, ahogy a weboldalon írták, tehát csak az eladó tudta rosszul.
Egyébként annyira nem volt vészes iPhone nélkül élni másfél hétig. Nem volt jó, de kibírható. Konklúzió tehát, hogy lehet iPhone nélkül élni, csak sokkal jobb iPhone-nal élni 😀 Külön posztot nem is ér az egész, túl erős elvonási tüneteim szerencsére nem voltak, persze ez betudható annak is hogy amúgy sem vagyok akkora telefon függő, plusz csomó munka volt ami lefoglalt.

TRIPODCAST 92. ADÁS – Yongnuo vaku rendszerek

tripodcastlogok
Eheti adásunkban Benedek feltette a kérdést, hogy hogyan lehetne egy rendezvényen vagy esküvőn vakuval világítani. Mivel én is mostanában ezen törtem a fejem, hogy hogyan és milyen rendszerrel tudnám a leghatékonyabban kiépíteni az esküvőre való vaku szettemet, ezért most összefoglaltuk az opciókat a Yongnuo vaku rendszerén belül, canon vázakra optimalizálva. A stúdióvakukat és a fényterelőket, és más gyártókat szándékosan nem nagyon vettünk bele mert akkor 3x ilyen hosszú lett volna az adást :)

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:
Fstoppers videó a témában
Rendszervakuk a Mikrosatnál
Bowens Adapter
Yongnuo YN-685 teszt
Vaku falra ragasztó
Benedek álom táskája
Sztyui már megvásárolt táskája