220IMG_9842

Ha árajánlatot vagy bárminemű információt szeretnél kérni, esetleg ha kérdésed van munkával vagy fotózással kapcsolatban, a jobb oldalt lévő email küldő panelt kitöltve egyszerűen küldhetsz nekem üzenetet.Kérlek próbáld meg minél részletesebben leírni a kérdést vagy problémát, hogy hatékonyabban tudjak segíteni.Minden hozzám érkezett üzenetet elolvasok, és válaszolok rá, amint időm engedi.

Please correct form

Kötelező *

Blog

Filter by

Katgóriák

RSS

TRIPODCAST 78. ADÁS – Analog the Street

tripodcastlogok
A Tripodcast legújabb adásában ismét vendégül láttunk egy remek fotóst, név szerint Temesi Ádámot, aki azon túl, hogy Leica-val lövi Budapest utcáit, videóklippeket is készít barátjával, Studio X név alatt. Vele beszélgettünk az analóg fotózás érdekességeiről, a street fotózásról, a videózásról, a Leica-ról, és még nagyon sok kis érdekes dologról, ugyanis az adás majdnem két órás lett, szóval valószínű mindenki megtalálja a neki szimpatikus témát.

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:
Temesi Ádám Facebook oldala
Ádám Instagramja
Studio X weboldala
Studio X Facebook oldala
X Gimbal
Canon FTb
Yashica Electro 35 gsn
Pentax Asahi 2
Középre komponálás rangefinderrel
Gölöncsér Attila
Gölöncsér Attila szelfi
Thorsten Overgaard
Fundango Lookbook analógra

 

TRIPODCAST 77. ADÁS – Visszatérő vendég

tripodcastlogok

Hosszú idő után ismét egy hárman vettünk részt az adásban, ugyanis Polczer Roland csatlakozott hozzánk. Sokmindenről szó volt, stranger fotózás, esküvő fotózás, analóg fotózás, street fotózás, ideális táska, vakuzás veszélyei, workshopok, és végül az instagram érdekességei.

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:
Roland weboldala
Roland személyes instagramja
Roland “üzleti” instagramja
Street fotó inspiráció #1
Cardiff after dark
Street fotó inspiráció #2
Film and Friends
Tony Zhou aki filmeket elemez
Benoit Paillé Behance
Benoit Paillé Flickr
Benoit P. Stranger fotói
Roland stranger fotói
Jose Villa
ThinkTank Lens Charger 3 táska
Fer Juaristi
Zsófi kitárgyalt instagram fotója
Zsófi blogja

Néhány gyors portré

Készítettem néhány gyors portrét Tóth Krisztián barátommal. Megkért, hogy lőjek neki néhány jó és érdekes portrét, hogy valami igényeset tudjon kirakni facebookra meg ide-oda. Egész jól sikerültek szóval gondoltam kirakom őket ide is.
Kattra szép nagyok lesznek! :) Csak hogy a retina kijelzővel rendelkező embereket is kielégítsem ;)

IMG_1232

IMG_1260 IMG_9035 IMG_9106

TRIPODCAST 76. ADÁS – Analóg Mozi

tripodcastlogok
Ismét jelentkezünk egy új adással, ezúttal a fotózástól kicsit elrugaszkodtunk, és elmentünk a videózás felé, azon belül is a mozifilmek felé. Beszélgettünk kicsit a filmeknél használatos analóg módszerekről, a videós filmtekercsekről és a mozifilmek technológiájáról, anamorf lencsékről, és brutális költségvetéseiről. Szó esett a cinestill filmről és más analóg filmekről is fotózáshoz. Végül az új fotós táskámról és egy új backup szolgáltatásról is beszéltünk.

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:
Interstellar Tech Specs
Profi mozifilm scanner
Profi fotósok, akik még mindig filmre fotóznak
Film season 2 episode 5: Night Shot with Cinestill
Cinestill film fotók a Film sorozatból
Cinestill film hivatalos oldala
164 tekercs film előhívása egyszerre
Garry Winogrand street fotói
Új fotós táska
Új Amazon backup szolgáltatás

A tökéletes fotós táska nyomában

Nagyon kerestem a tökéletes fotós táskát, vagyis oldaltáskát, mert hát fotós táskából is van ezer féle kialakítás, nekem viszont pont oldaltáska kellett. Eddig egy kis Soligor oldaltáskát használtam, belefért egy minimalista felszerelés, minden pluszt pedig a Lowepro Flipside 400 AW hátiszákban vittem, tehát egyszerre két táskával mentem például esküvőkre. Az esküvők kivételével viszont mindig jó volt a hátizsák, ez meg is marad továbbra is, imádom ezt a táskát, a Lowepro garancia a tökéletes minőségre, nagyon kényelmes, strapabíró, és kb 5 éve megvan, mégis tökéletes állapotban van. Régen, 5 évvel ezelőtt én 40 ezer ft-ot fizettem ezért a táskáért, ami drágának tűnhet, de igazából nem az, ha megnézzük, hogy mekkora értéket teszünk bele, és nem mindegy, hogy azt mennyire védi meg. Igazából sokan rendelnek ebay-ről ilyesmi táskákat, de általában rossz tapasztalatokat olvasok az ebay-es táskarendelésekről, sok a hamisítvány, ami könnyen elszakad, vagy nem ugyanazt az anyagminőséget használja, ezért azt mondom, hogy ha valaki táskavásárlásra adja a fejét, inkább vegye egy megbízható boltban, nem fogja megbánni, mert ezek a táskák nem 1-2 évre szólnak, szóval megérik a befektetést.

IMG_1448

Szóval tavaly óta bekerült a táskámba plusz két nagyobb méretű objektív is, amik miatt már mindenképpen új oldaltáska után kellett néznem, és mostmár akkor úgy gondoltam, hogy olyat veszek, amiben a teljes felszerelésem is elfér. Így ha kell akkor az oldaltáskát használom, ha pedig teszem azt túrázni megyek, akkor pedig a hátizsákkal megyek. Az oldaltáskák között meglepően nagy a választék, viszont ez a fajta nagy méret, ami nekem kellett, ez már kevésbé elérhető, viszonylag kevés ilyen méretű táska van a piacon, és általában a gyártóknak van 1-2 ilyen táskájuk és viszlát. Ha már egy kicsi hiba is van a táska kényelmében, akkor már nem kell, ugyanis a kisebb hibák egy 16 órás esküvői munkanapon nagyon kicsúcsosodnak, és emiatt mindenképpen kompromisszum mentes táskát szerettem volna találni.

Feltételeim voltak:

  • Oldaltáska legyen
  • Legyen felül is fogója, ne csak vállpántja
  • Legyen sok kisebb zsebe is a kis cuccoknak
  • Könnyű legyen
  • Kényelmes legyen
  • Elférjen benne mindenem úgy, hogy ha belenyúlok, akkor 1mp alatt ki tudjam venni azt, amire szükségem van
  • Elférjen benne 2 váz(adott esetben mindkettő markolattal), 2 vaku, 4-5 objektív, egyéb tartozékok
  • Laptoptartó jó ha van, de nem feltétel
  • Legyen lehetőleg 30 ezer ft körül

IMG_1440

Megnéztem csomó márkát, nem csak a Lowepro-nál ragadtam le, bár náluk tudtam, hogy nem fogok csalódni. Megnéztem a Tamrac-ot, tetszett, volt is olyan méretű táskájuk ami jó lenne, de mégsem győzött meg. Jók a Think Tank-ek is, tetszett az egyik, amelyiknek van egy öv magasságban lévő pántja is, de amelyik már megfelelő méretű lett volna, az már eléggé drága lett volna ebből a márkából, és tudtam hogy a Lowepro-nál is megkapom a jó minőséget, akkor meg minek fizessek többet. Aztán volt még a Billingham, ami a fotós táskák királya ebben a kategóriában szerintem, viszont ez a rászánt összeg többszöröse, ez már inkább a luxy kategória, szóval erre csak a nyálam csorgattam, komolyan egyáltalán nem fontolgattam. A Lowepronak viszont nemrég jelent meg egy új táska sorozata, ami több méretben szolgálja ki a vásárlók igényeit, elég ügyesen, mert pont rátaláltak az én igényeimre is a legnagyobb méretű táskával.

A Lowepro-nak egyébként nincs túl sok ilyen méretű táskája, bár talán még így is több van nekik, mint más gyártóknak. Nem is baj, nekem csak egy kell, ami jó, ezt pedig megtaláltam. Végül a Lowepro Nova Sport 35 L nevű táskára esett a választásom:

IMG_1438Nézzük csak a feltételeim:

Legyen felül is fogója, ne csak vállpántja. A vállpántja egyébként nagyon kényelmes, jól párnázott, és nem vágja a vállam, bár még hosszú távon nem próbáltam, majd meglátjuk, Twitteren lehet majd írok róla 1-2 tweetet majd amikor először megyek vele munkába. Lényeg hogy van felül is fogója, ráadásul ha nincs becsatolva a felső, ráhajtott rész, még akkor is meg lehet fogni, mert nem ahhoz kapcsolódik a fogó:

IMG_1442Feltétel volt a sok kisebb zseb is. Túl sok nincs neki, bár a két oldalán van két olyan zseb, amiket én a képek alapján nem néztem zsebnek, tehát az kellemes meglepetés volt. Emellett az elején is van két zseb, ami memória kártyáknak, elemeknek, pénztárcának, kulcsnak meg ilyeneknek pont jó lesz. Ugyebár egy esküvőn az ember nem akarja a zsebében hurcolászni a pénztárcáját, kulcsát, mindenét, viszont mégis a közelben akarja tudni. Erre ez pont jó. Bár ezek a kisebb zsebek már belül nincsenek még jobban kidolgozva, szóval a cuccaunk egyben lesznek bennük egymás hegyén hátán, de ez van.

IMG_1451

Feltétel volt a minél kisebb súly is. Egy ideális táskának szerintem súlytalannak kellene lennie, ugyanis rakok én bele elég súlyt ahhoz, hogy egész nap húzza a vállam, szétmenjen tőle a gerincem, stb, nem akarom hogy a táska önmagában, üresen is már nehéz legyen. Részben emiatt döntöttem végül emellett a táska mellett, ugyanis ebben a méretben, a hasonló táskák mind nehezebbek. Ez a táska üresen 1,2 kg-ot nyom, a másik táska amin még gondolkoztam, a Lowepro Stealth Reporter D650AW üresen 2,9 kg-ot nyom. Na nemár! Nem akartam elhinni, hogy egy táska üresen 3 kg. Megkérdeztem az ismerőseimet, akiknek ilyen táskájuk van, és azt mondták, hogy igen, a D650 tényleg ennyire nehéz. Na ekkor döntöttem úgy, hogy én azt a táskát biztos hogy nem fogom megvenni, mert az a +2kg eléggé sokat számít egy hosszú nap során, mint ahogy fentebb is írtam.IMG_1444

A feltételek között lehetőségként szerepelt a laptoptartó is, szerencsére ez a táska rendelkezik laptoptartóval is, szóval könnyedén bele tudom tenni a Macbookom. Bár nekem 13″-os van, de szerintem a 15″-os modellt is simán elnyeli gond nélkül, nem szorulna egyáltalán. De mint írtam, a laptop helyére akár rakhatunk ruhát is vagy dokumentumokat vagy ilyesmit, tehát ez azért elég jó kis plusz feature.
A csatok egyébként eléggé az alján vannak a táskának, kicsit nehéz elérni őket amikor a vállamon vannak, meg kicsit kicsik is, nehéz megnyomni őket. Jobban preferáltam volna ha egy nagy csat van és kész. A felső részt nem lehet bezipzározni sem, csak ráhajtani, viszont két oldalt van plusz anyag a felső fülön, tehát jól lezárja a felszerelést, nameg ott az esővédő takaró is, amit pluszba ráhúzhatunk ha szeretnénk, vagy extra védelmet akarunk nyújtani a felszerelésnek.

IMG_1443 IMG_1446Végül pedig az utolsó feltétel is teljesült, a 30 ezer ft-os határ, ugyanis ezt a táskát jelenleg 29900 ft-ért lehet megvásárolni az üzletekben. Tehát egyelőre teljesen meg vagyok elégedve, jó társa lesz a hátizsákomnak, úgy érzem mostmár ezzel jó ideig letudtam a táskavásárlást.